Kind van de Zon was de allereerste voorstelling die Thomas en Jorre als MAELSTROM maakten.  Een licht-absurdistische tekst, geschikt voor een publiek vanaf 15 jaar.

Een man richt zijn eigen land op. En plaatst zichzelf aan het hoofd. En een kroon op dat hoofd. Zijn motief is nobel: vooruitgang voor allen. Zijn drijfveer: de kracht van verandering. Hij ziet bestuur als een zaak van co-creatie, openheid en kwetsbaarheid.
Ene Chomski is vanaf het eerste uur zijn grootste medestander. Hij werpt zich op als zijn manusje-van-alles.

Maar macht heeft consequenties. Zoals Verantwoordelijkheid. En Tegenstand. Eens de macht gewonnen, moet men haar kost wat kost vasthouden en waar mogelijk uitbreiden. Het Kind beroept zich op steeds hogere machten. Niets zo explosief en onberekenbaar als de machthebber die in naam van een God predikt dat het Recht aan zijn kant staat. Burgers komen in opstand, burgers moeten vluchten. De droom van de natie ligt aan diggelen. En ook Chomski, zijn laatste medestander, moet finaal kiezen: met hem of tegen hem.

Is macht een drug? Leidt macht automatisch tot Zonnekoninggedrag? Hoe bewaart een leider het evenwicht tussen zijn ego en het algemeen belang? Moet hij regeren met strenge hand of moet hij zorgen dat hijzelf uiteindelijk overbodig wordt? En anderzijds, hoe ver moet een volk meegaan met de wil van zijn leider?

Inspiratiebronnen voor deze voorstelling waren o.a.: ‘Ubu Roi’ van Alfred Jarry; de BBC-reeks ‘How to start your own country’, van komiek Danny Wallace; ‘Het Winaareffect’ van neuropsycholoog Ian Robertson; ‘Massa en Macht’ van Elias Canetti; en ‘Monera Carkos Vlado’  het land van outsider artist Gerard Van Lankveld.

'Kind van de Zon' is een co-productie met de Arenbergschouwburg, CC De Kern Wilrijk en TAKT Dommelhof. Deze voorstelling kwam tot stand met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren, de Provincie Antwerpen.

In de rand van de de voorstelling is een kleine expo te zien zijn. 'Micronaties' toont portretten van leiders van micronaties en hun visie op leiderschap. Deze expo werd samengesteld ism Niels Vermeersch, Groothertog van 'Flandrensis', de enige micronatie in België.

De voorstelling wordt niet meer hernomen.